Sretan Uskurs 2017!

Contact An Agent

07-Meet.The_.Peacemakers
Sretan Uskrs od sveg srca vam žele volonteri udruge “Za bolji svijet”!

Upoznajte mirotvorce

Blaženi mirotvorci! Oni će se zvati sinovi Božji. – Evanđelje po Mateju 5:9
Ne smijemo se pokolebati u nastojanju da postignemo mir. Moramo se neprestano moliti i raditi za mir. Moramo zagovarati mir i živjeti mir kako bismo nadahnuli druge. Moramo misliti o miru i vjerovati da je mir moguć. – Peace Pilgrim (1908.-1981.) rođena Mildred Lisette Norman, pacifist i mirovni aktivist.
Kao što sam već rekao, prvo morate biti iskreni sa samim sobom. Prvo morate promijeniti sami sebe, a tek onda možete utjecati na društvo u cjelini. Veliki mirotvorci su pošteni, iskreni, ponizni i skromni ljudi. – Nelson Mandela
(rođen 1918. -) južnoafrički političar i državnik, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1993.
Isusovi su učenici pozvani na mir. Kada ih je pozvao našli su mir. On je bio njihov mir. Potom im je rečeno da ne smiju samo imati mir već da ga moraju i stvarati. – Dietrich Bonhoeffer (1906.-1945.) njemački luteranski teolog i pastor.
Vjerujem da su sve patnje rezultat i posljedica neznanja. Ljudi nanose bol i patnju jedni drugima jer sebično tragaju za vlastitom srećom ili zadovoljstvom. Istinska sreća pak dolazi kroz osjećaj mira i zadovoljstva koji je postignut nesebičnim pomaganjem drugima te kroz ljubav, suosjećanje i odstranjivanje neznanja, sebičnosti i pohlepe. – 14. dalaj lama (rođen 1935. – )
Ako imamo unutarnji mir i sretni smo, možemo se smijati i cvjetati poput cvijeta i naša će cijela obitelj, kao i društvo u cjelini imati koristi od našeg mira. – Thich Nhat Hanh (rođen 1926. – ), vijetnamski zen-redovnik, pisac, pjesnik i mirovni aktivist.
Ako je mir u tebi onda postoji barem malo mira u cijelom svijetu. – Thomas Merton (1915. – 1968), englesko-američki katolički pisac i mistik.
Mirotvorstvo je proces iscjeljenja koji počinje sa mnom, ali ne završava sa mnom. – Gene Knudsen Hoffman (1919.–2010.), pisac i mirovni aktivist.

Copyright 2012 Per un mondo migliore | Powered by interDesign Studios